SUPERKOKKI - Herkkupaketti portaali

Päivän vitsi
Takavuosina astui erään pikkukaupungin ravintolaan määrätietoisen näköinen mies, joka tilasi kaksi voileipää, ryypyn ja koiran. Tarjoilija hämmentyi täysin. Koiran, tarkoittaako herra, että... Kyllä minä tarkoitan. Tuokaa koira. Minä haluan ryypyn, jota ei anneta ilman ruokaa, jota minä en halua syödä. Minä otan ryypyn ja koira saa voileivät. Onko selvä?

10 Luetuinta reseptiä
KatsottuNimi
8980Nopea pizzapohja leivinjauheella
8785Rosson salaattikastike
8307Hanhipaisti Hauhalan tapaan
7922Pizza-pohja leivinjauheella
7760Joulukalkkuna
7464Lipeäkala uunissa
6796Barbecued ribs - Grillikylki
6072Uunihauki
6054Waldorfin salaatti
6051Vanhan ajan Rexkakku


Paistettu kalkkuna
Aineet kalkkuna
1 tl paprikaa
1 tl rakuunaa
1 tl kirveliä
1/2 l porkkana-, sipuli- ja selleriviipaleita
Valmistus Poista noin 10-asteinen lintu pussista. Poista kalkkunan sisältä kaulapala ja lisäelimet. Pyyhi lintu kuivaksi ja mausta lintu sisältä paprikalla ja yrteillä. Leikkaa kasvikset sentin paksuiksi viipaleiksi. Pane kalkkuna, sisäelimet, kaulapala ja kasvikset paistopussiin. Sulje pussi ja tee sen ylimpään kulmaan reikä. Paista lintua 30 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Laske lämpötila 110 asteeseen. Jatka paistamista noin tunti/ kilo.

Neljäkiloisen kalkkunan arvioitu paistoaika on siis neljä tuntia. Lintu on kypsää, kun sen kinttulihat ovat pehmeitä ja lihat irtoavat jalkojen luista. Kalkkunan jalkalihojen lomassa kulkee kovia rustomaisia jänteitä, jotka vaikeuttavat kypsyyden toteamista.

Kalkkunan kypsyyden näkee myös sisällä olevasta nesteen väristä. Kirkas neste kertoo kypsästä linnusta. Jos mehu on punertavaa, jatka paistamista. Poista kypsä kalkkuna paistopussista. Suojaa kalkkuna foliolla tai pergamiinilla ja peitä se liinoilla.

Leikkaa kalkkunan rintalihakset poikkisyin. Näin lihasta tulee mureaa syötävää. Lisäkkeeksi sopivat esim. jouluinen luumu ja päärynä.

Kastike kalkkunalle:

Tyhjennä paistopussista kaulapala, sisäelimet, kasvikset ja liemi kattilaan. Lisää vettä tai punaviiniä niin, että ainekset peittyvät. Keitä lientä hiljalleen mielellään jopa tunti. Siivilöi liemi ja poista pinnalle noussut rasva. Suurusta liemi ohrakkaalla, suhteessa 1/2 litraa lientä, 2/3 desiä ohrakasta. Anna kastikkeen kiehua 10 minuuttia ja mausta kastike suolalla.
Joulu,

Share Share Share

Laadukkaat kotisivut ammattilaiselta!
Sananlaskut ohjelmisto Windows puhelimeesi!
Aforismit ohjelmisto Windows puhelimeesi!
Nimipäivä


Työkalut
Lämpötilamuunnin

Painoindeksilaskuri


RUUANLAITTO-OHJEITA
Viinerin teko
Hunajakarkit
Mämmi
Appelsiinirahka
Pizza
Pyttipannu
Tonnikalamunakas
Kakun teko-ohje
Lasagne
Puuron teko
Sienikastike-pihvit
Etusivu Etusivulle Tapahtumakalenteri Kontaktihaku Ohjelmisto Mainonta Yhteistyö Suosituimmat Satunnaisresepti Reseptihaku Casamedia Palaute Julkkisten reseptit Reseptiryhmät Etusivulle Kirjaudu ulos Palaute Linkit Oma keittokirja Kuvat Lisää resepti Linkit Rekisteröidy palvelun käyttäjäksi Anna palautetta Lisää suosikkeihin Lataa näytönsäästäjä Linkit Anna palautetta Lisää suosikkeihin Lataa näytönsäästäjä Tapahtumat Kuvat Reseptit Käyttäjät