SUPERKOKKI - Herkkupaketti portaali

Päivän vitsi
- Tarjoilija! Tilasin kaksi pihviä, mutta sain vain yhden. - Anteeksi. Kokki unohti leikata sen kahtia.

10 Luetuinta reseptiä
KatsottuNimi
12818Rosson salaattikastike
9829Vappulohi
9752Nopea pizzapohja leivinjauheella
9649Pizza-pohja leivinjauheella
9482Hanhipaisti Hauhalan tapaan
9019Joulukalkkuna
8552Lipeäkala uunissa
8551Kuivalihavelli
7836Barbecued ribs - Grillikylki
6969Broilerilasagne


Paistettu kalkkuna
Aineet kalkkuna
1 tl paprikaa
1 tl rakuunaa
1 tl kirveliä
1/2 l porkkana-, sipuli- ja selleriviipaleita
Valmistus Poista noin 10-asteinen lintu pussista. Poista kalkkunan sisältä kaulapala ja lisäelimet. Pyyhi lintu kuivaksi ja mausta lintu sisältä paprikalla ja yrteillä. Leikkaa kasvikset sentin paksuiksi viipaleiksi. Pane kalkkuna, sisäelimet, kaulapala ja kasvikset paistopussiin. Sulje pussi ja tee sen ylimpään kulmaan reikä. Paista lintua 30 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Laske lämpötila 110 asteeseen. Jatka paistamista noin tunti/ kilo.

Neljäkiloisen kalkkunan arvioitu paistoaika on siis neljä tuntia. Lintu on kypsää, kun sen kinttulihat ovat pehmeitä ja lihat irtoavat jalkojen luista. Kalkkunan jalkalihojen lomassa kulkee kovia rustomaisia jänteitä, jotka vaikeuttavat kypsyyden toteamista.

Kalkkunan kypsyyden näkee myös sisällä olevasta nesteen väristä. Kirkas neste kertoo kypsästä linnusta. Jos mehu on punertavaa, jatka paistamista. Poista kypsä kalkkuna paistopussista. Suojaa kalkkuna foliolla tai pergamiinilla ja peitä se liinoilla.

Leikkaa kalkkunan rintalihakset poikkisyin. Näin lihasta tulee mureaa syötävää. Lisäkkeeksi sopivat esim. jouluinen luumu ja päärynä.

Kastike kalkkunalle:

Tyhjennä paistopussista kaulapala, sisäelimet, kasvikset ja liemi kattilaan. Lisää vettä tai punaviiniä niin, että ainekset peittyvät. Keitä lientä hiljalleen mielellään jopa tunti. Siivilöi liemi ja poista pinnalle noussut rasva. Suurusta liemi ohrakkaalla, suhteessa 1/2 litraa lientä, 2/3 desiä ohrakasta. Anna kastikkeen kiehua 10 minuuttia ja mausta kastike suolalla.
Joulu,

Share Share Share

Laadukkaat kotisivut ammattilaiselta!
Sananlaskut ohjelmisto Windows puhelimeesi!
Aforismit ohjelmisto Windows puhelimeesi!
Nimipäivä


Työkalut
Lämpötilamuunnin

Painoindeksilaskuri


RUUANLAITTO-OHJEITA
Viinerin teko
Hunajakarkit
Mämmi
Appelsiinirahka
Pizza
Pyttipannu
Tonnikalamunakas
Kakun teko-ohje
Lasagne
Puuron teko
Sienikastike-pihvit
Etusivu Etusivulle Tapahtumakalenteri Kontaktihaku Ohjelmisto Mainonta Yhteistyö Suosituimmat Satunnaisresepti Reseptihaku Casamedia Palaute Julkkisten reseptit Reseptiryhmät Etusivulle Kirjaudu ulos Palaute Linkit Oma keittokirja Kuvat Lisää resepti Linkit Rekisteröidy palvelun käyttäjäksi Anna palautetta Lisää suosikkeihin Lataa näytönsäästäjä Linkit Anna palautetta Lisää suosikkeihin Lataa näytönsäästäjä Tapahtumat Kuvat Reseptit Käyttäjät