SUPERKOKKI - Herkkupaketti portaali

Päivän vitsi
Mikä on vihreä ja jytää keittiössä? Stereoherne.

10 Luetuinta reseptiä
KatsottuNimi
9088Rosson salaattikastike
9053Nopea pizzapohja leivinjauheella
8392Hanhipaisti Hauhalan tapaan
8299Pizza-pohja leivinjauheella
7851Joulukalkkuna
7534Lipeäkala uunissa
6858Barbecued ribs - Grillikylki
6167Uunihauki
6110Vanhan ajan Rexkakku
6108Waldorfin salaatti


Somlon kerrospiirakka (resepti 1920-luvulta)
Aineet 500 g jauhoja
400 g omenoita
100 g jauhettua pähkinää
50 g rusinoita
3 munaa
100 g tomusokeria
100 g sokerikakkumuruja
250 g rahkaa
1 dl kermaa
100 g voita
100 g rasvaa
30 g jauhettua kanelia
vähän suolaa
vettä
Valmistus Omenat kuoritaan, siemenkodat poistetaan ja omenat raastetaan. Rahka valutetaan huolellisesti, sokeri ja kaneli sekoitetaan, munan valkuaiset ja keltuaiset erotellaan, rusinat pestään ja vuoka voidellaan.

Jauhoista, rasvanokareesta, yhdestä keltuaisesta ja haaleasta suolavedestä valmistetaan hyvin vatkattu taikina. Taikina kaulitaan ohueksi, paksut reunat irrotetaan ja taikina jätetään lepäämään myöhemmin se jaetaan neljään osaan. Kahdelle taikinalevylle sirotellaan ohuesti sokeri-kaneliseosta ja voidellaan runsaalla voisulalla tai rasvalla. Osat taitetaan kaksinkerroin kuten voitaikina ja näin saadaan nelikerroksinen taikina. Ensimmäinen kerros asetetaan reunattoman peltipannun päälle, taikinalle sirotellaan vähän jauhettua pähkinää, raastettua omenaa ja kaneli-sokeriseosta. Tämän päälle tulee toinen taikinakerros, joka voidellaan voisulalla ja päälle ripotellaan sokeroitu pähkinäjauhetta. Kaksi jäljellä olevaa taikinalevyä valellaan myös voisulalla ja niille sirotellaan sokerikakkumuruja, ne taitetaan samoin kuin edelliset. Toinen kerros laitetaan pähkinällä maustetun kerroksen päälle ja tämän päälle kaadetaan rahkasta, kermasta, kahdesta keltuaisesta, rusinoista ja kahden munan vaahdoksi vatkatuista valkuaisista valmistettu seos. Päälle asetetaan neljäs taikinakerros, joka kastellaan myös voisulalla ja paistetaan 30-35 minuuttia keskilämpöisessä uunissa. Valmiin paistoksen päälle sirotellaan sokeria ja leivonnainen leikataan halutun suuruisiksi ja muotoisiksi paloiksi.
Kansainvälinen keittiö,

Share Share Share

Laadukkaat kotisivut ammattilaiselta!
Sananlaskut ohjelmisto Windows puhelimeesi!
Aforismit ohjelmisto Windows puhelimeesi!
Nimipäivä


Työkalut
Lämpötilamuunnin

Painoindeksilaskuri


RUUANLAITTO-OHJEITA
Viinerin teko
Hunajakarkit
Mämmi
Appelsiinirahka
Pizza
Pyttipannu
Tonnikalamunakas
Kakun teko-ohje
Lasagne
Puuron teko
Sienikastike-pihvit
Etusivu Etusivulle Tapahtumakalenteri Kontaktihaku Ohjelmisto Mainonta Yhteistyö Suosituimmat Satunnaisresepti Reseptihaku Casamedia Palaute Julkkisten reseptit Reseptiryhmät Etusivulle Kirjaudu ulos Palaute Linkit Oma keittokirja Kuvat Lisää resepti Linkit Rekisteröidy palvelun käyttäjäksi Anna palautetta Lisää suosikkeihin Lataa näytönsäästäjä Linkit Anna palautetta Lisää suosikkeihin Lataa näytönsäästäjä Tapahtumat Kuvat Reseptit Käyttäjät