SUPERKOKKI - Herkkupaketti portaali

Päivän vitsi
Sotilaat istuivat ulkosalla aterioimassa. Toinen luki ruokarukouksen vanhaan malliin ennen ateriointia. - Miten sinä voit siunata tällaisen pöperön? toinen kiusasi. - En uskalla olla siunaamattakaan.

10 Luetuinta reseptiä
KatsottuNimi
13078Rosson salaattikastike
9966Vappulohi
9789Nopea pizzapohja leivinjauheella
9692Pizza-pohja leivinjauheella
9526Hanhipaisti Hauhalan tapaan
9113Joulukalkkuna
8692Lipeäkala uunissa
8676Kuivalihavelli
7927Barbecued ribs - Grillikylki
7124Broilerilasagne


Puolukkajäädyke 1
Aineet 1 1/2 dl vettä
2 dl sokeria
6 keltuaista
3 dl jauhettua puolukkaa
1/2 l vähälaktoosista kermaa

Valmistus Sulata sokeri veteen ja jäähdytä vesi kädenlämpöiseksi. Kaada vesi ohuena nauhana keltuaisten päälle. Vatkaa koko ajan voimakkaasti. Käytä teräsastiaa ja vispilää. Jos omistat notkean varpuvispilän, käytä sitä.
Pane munakulhoa laakeampaan kattilaan noin 10 senttiä vettä ja nosta kattila kuumalle liedelle. Laita astia vesikattilaan ja kuumenna seosta, kunnes se saostuu. Sekoita koko ajan kulhon pohjaa ja reunoja pitkin. Varo ettei vesi kiehu koko ajan, jolloin muna kokkeloituu helposti. Kun massa sakenee eikä maistu raa´alta keltuaiselta, se on kypsää. Siirrä kulho kylmään veteen ja jatka hetken aikaa sekoittamista.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita jauhettu puolukka munamassaan. Sekoita lopuksi kermavaahto kevyesti jäädykkeeseen. Laita massa kakkuvuokiin ja pakasta.

Näin tehdystä jäähdykkeestä tulee kuohkeaa pakastettunakin. Tällöin jäähdyke on pehmeää ja helposti syötävää heti pakastimesta ottamisen jälkeen. Jos valmistat jäädykkeen kaatamalla kiehuvan nesteen keltuaisten päälle koko ajan vispaten, keltuaiset eivät kuohkeuta jälkiruokaa riittävästi. Sama virhe tapahtuu, jos keltuaismassa jää raa´aksi ennen kermavaahdon lisäämistä. Kummassakin tapauksessa jäädyke pakastuu hyvin kiinteäksi, eikä ole kuohkean pehmeää syötävää.

Puolukka- tai karpalojäähdyke on raikas jälkiruoka. Anna jäähdykkeen olla puoli tuntia ennen tarjoilua kylmiössä. Täysin jäisenä jäädyke on ikävää syötävää.
Jälkiruoka,

Share Share Share

Laadukkaat kotisivut ammattilaiselta!
Sananlaskut ohjelmisto Windows puhelimeesi!
Aforismit ohjelmisto Windows puhelimeesi!
Nimipäivä


Työkalut
Lämpötilamuunnin

Painoindeksilaskuri


RUUANLAITTO-OHJEITA
Viinerin teko
Hunajakarkit
Mämmi
Appelsiinirahka
Pizza
Pyttipannu
Tonnikalamunakas
Kakun teko-ohje
Lasagne
Puuron teko
Sienikastike-pihvit
Etusivu Etusivulle Tapahtumakalenteri Kontaktihaku Ohjelmisto Mainonta Yhteistyö Suosituimmat Satunnaisresepti Reseptihaku Casamedia Palaute Julkkisten reseptit Reseptiryhmät Etusivulle Kirjaudu ulos Palaute Linkit Oma keittokirja Kuvat Lisää resepti Linkit Rekisteröidy palvelun käyttäjäksi Anna palautetta Lisää suosikkeihin Lataa näytönsäästäjä Linkit Anna palautetta Lisää suosikkeihin Lataa näytönsäästäjä Tapahtumat Kuvat Reseptit Käyttäjät